Мециновиќ: Секој даден глас за СДСМ е глас фрлен во бунар!

За пасокизацијата на СДСМ што први ја најавија од Левица, во дебатата на „Канал 77“, отворено зборуваше носителот на ИЕ 2 и портпарол на Левица, Амар Мециновиќ:

„Честа е да се натпреваруваме против СДС во секој случај, затоа што СДС редно е да отиде во историја“.

Со јавен апел до гласачите на СДСМ, Мециновиќ го истакна следново:

„Ние дури и отворено се обраќаме до СДС – гласачите дека секој даден глас за СДС, во овој случај, е глас фрлен во бунар! Тоа е очигледно. Ги повикуваме да гласаат за нашата опција, за да се задржи тој лев контингент! Да не потпаѓаат, затоа што ние го носиме знамето на АСНОМ, ние го носиме знамето на партизаните! Да не учествуваат во уште еден проект како НСДП! Да не учествуваат во нешто што се нарекува повторно центар – лево! Центар – лево, всушност, значи: лево ветуваме, центар застануваме. Ние ги ветуваме правите левичарски вредности.

Ги повикуваме сите СДС – гласачи да размислат мудро и својот глас да го дадат на левата опција – ЛЕВИЦА, за да се сконцентрираат овие гласови во еден ЛЕВ ПОЛИТИЧКИ ТАБОР”.

Амар Мециновиќ уште говореше и за фактот дека на неколку месеци пред изборите, СДС ја остави пола држава без плата што е одраз на матрицата со која владее партијата во распад.