Лојд Остин: Путин не сака да се судри со НАТО!

Лојд Остин – секретарот за одбрана на САД изјави дека рускиот претседател Владимир Путин не сака да се судри со НАТО.

„Ова е борба, кој тој навистина не ја сака“ – истакна Остин.

Тој смета дека голем број руски трупи се во Украина, а другите во Белорусија, додека НАТО на располагање има околу 1,9 милиони војници.