Лавров: Москва е подготвена на разговори со Киев доколку украинските сили го положат оружјето

Сергеј Лавров – шефот на руската дипломатија денеска изјави дека Москва е подготвена на разговори со Киев доколку се предадат опколените украински трупи.

Лавров изјавата ја даде во услови кога руските сили напредуваат во оружените акциите во Киев.

„Подготвени сме на преговори во секој миг, веднаш штом украинските сили одговорат на нашиот повик да го положат оружјето“ – изјави Лавров.