Каракачанов: Петков ќе изврши национално предавство на 24. мај

Красимир Каракачанов – почениот претседател на ВМРО за „Тајмс.бг“ вели дека премиерот Кирил Петков ќе изврши национално предавство на 24. мај.

„Бугарскиот став е јасен: Компромиси за темата С. Македонија не се прават додека не се промени политиката на Скопје кон Бугарија. Петков сака да направи национално предавство за да го одработи тоа што некој го извади од никаде и го направи премиер на Бугарија. Тоа ни е јасно на сите“ – вели Каракачанов.