За 24 часа рекордни 80.430 новозаразени со Ковид-19 во Германија

Првпат од почетокот на пандемијата на Ковид 19 во Германија се регистрирани над 80.000 новозаразени. Тамошните здравствени власти регистрираа 80.430 нови случаи, што е над 21.500 случаи повеќе во споредба од пред една недела.

Бројот на смртни случаи е 384.

Од почетокот на пандемијата во Германија од Ковид-19 починале 114.735 лица.