Во сабота седницата за избор на новата Влада

Талат Џафери – претседателот на Собранието седницата за избор на новиот состав на Владата ќе ја свика во сабота, 15 јануари 2022 година, во 11 часот. Ова Џафери му го соопштил на мандатарот Димитар Ковачевски при денешната средба кога тој во Собранието ги достави предлозите за состав на новата Влада и програмата за работа.

„Денеска, мандаторот за состав на новата влада на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, официјално му ги достави на претседателот на Собранието, Талат Џафери, Предлог-составот и Предлог-програмата за работа на новата влада. На средбата посочи дека очекува изборот на членовите на владата и нејзината програма да бидат одобрени без одложување“ – соопштија од собраниската прес-служба.