Влатко Стефановски доби Multi-platinum award во Хрватска

Во Загреб завчера директор на „Croatia Records“ на нашиот Влатко Стефановски му ја врачи наградата Multi-platinum award на „Хрватска дискографска удруга“ – најголемото дискографско признание во Хрватска, за исклучителни дискографски достигнувања во музиката.

Стефановски на концерт во Загреб го промовираше актуелниот албум „Тафталиџе Шафл“.

Тој настапи во Загрев со своето Трио, со неговиот син Јан Стефановски (тапани) и Иван Кукиќ (бас гитара). Придружба имаа од Дамир Имери (клавијатури) и Хемонд (оргули).