Василев: Скопје треба да го испочитува бугарскиот интерес, треба да ја врати довербата

Харвардскиот тандем Петков – Василев најавува нов бугарски пристап во дијалогот со Македонија. Дали новата Влада во Софија го омекнува тонот кон Скопје?

За „Трилинг“ анализира еден од највлијателните бугарски новинари и автор на емисијата „Панорама“ – Боико Василев: