Бочварски: Железничката пруга и Коридорот 8 ќе допринесат за зголемување на економската размена и подобра деловна клима

„Во фокусот на македонско-бугарските односи треба да бидат прашања кои ни се од стратешки интерес и кои ќе допринесат за зближувањето на граѓаните на двете земји без да бидеме оптоварени со теми од минатото.  Железничката пруга и Коридорот 8 ќе бидат реализирани бидејќи модернизацијата инфраструктурата би допринеле за зголемувањето на економската размена и подобрувањето на деловната клима“ вели министерот за транспорт и врски – Благој Бочварски во интервју за утрешното издание на емисијата „Трилинг“: