Во ресторан на периферија на Белград се наплаќа и водата од чешма

Бурек со сирење и јогурт чини 720 динари во пекара во Вождовац.

Во кафулето во Врачар, лососот и гвакамолето се поскапи за Србите отколку за странците. Ако се прашувавте што е следно, еве го одговорот – чаша вода од чешма чини 40 динари во ресторан на Космај.

Веруваме дека повеќепати сте нарачале кафе и чаша вода (што порано се земало здраво за готово) во кафуле.

Меѓутоа, времињата се менуваат, па во еден ресторан на Космај (Белград) чаша вода од чешма чини 40 динари.

„Здраво ресторан на Космај, види претпоследниот ред, наплаќаат чаша вода, класична вода од чешма, нема забуна“, стои со приложената фотографија од сметката.

Она што корисниците на социјалните мрежи го забележаа е дека сосот од чили и чаша вода чинат исто, па затоа многумина мислеа дека шанкерите „истураат вода од шише“.

– „Како што гледам некои велат дека ја плаќаат водата што ја пиеш, потоа наплаќаат и салфети откако ги купуваат, а исто така и струја за чистење на зградата откако ќе стапнеш на неа, а некој треба да исчисти потоа. И се троши струја. за време на вакумирање… I wouldn’t im never entered in the bar“,

– „Реално би можеле да ја наплатат водата и течноста за миење садови со кои ги измиле сите овие чаши и чинии.. што е важно“,

„Следниот пат донесете ја вашата сопствена вилушка – за да не плаќате“ – беа само неколку од коментарите.