„ТikTok“ е најпосетуван интернет домејн во 2021 година

Во 2021 година „TikTok“ е најпосетуваниот интернет домејн во светот, пред „Гугл“ кој го имаше приматот минатата година.

Според анализите на американската технолошка компанија „Cloudflare“ – „ТikTok“ е на прво место од 17. февруари и има повеќе посети „Гугл“ од август година, секојдневно.

„TikTok“ е во сопственост на кинеската компанија „Byte Dance“, претходно пријави повеќе од милијарда активни корисници месечно.

На третото место на листата на најпосетувани домејни е „Facebook“, на четвртото место е „Microsoft“, а на петтото е „Apple“.

Во топ 10 се и „Amazon“, „Netflix“, „YouTube“, „Twitter“ и „Whatsapp“.