Споменик во центарот на Киев со порака – „застрелај се“!

Украинците во центарот на главниот град Киев, на истото место каде што порано имало споменик на Ленин, од вчера поставија скулптура.

Ликот на скулптурата, креација на извесен Дмитро Ив потсетува на ликот на претседателот на Русија – Владимир Путин, но овојпат презентиран со пиштол во устата.

Автор на скулптурата испраќа порака до „Путлер“  – „Застрелај се“!