Се нудат 20 милиони евра за убиство на Вучиќ

Безбедносно-информативната агенција од западните служби добила информација дека газди на локали го уценувале шефот на претседателот на Србија. Наводно се планира напад врз Александар Вучиќ за време на неговиот престој во странство.

Бегалците на „кавачкиот клан“ Радоје Звицер и Никола Вушовиќ – Џони ја уценувале главата на Вучиќ за 20 милиони евра и активно работат на организацијата на атентатот, јавуваат српските медиуми.

„Според достапните информации, кои секојдневно се проверуваат, шефот на „кавачкиот клан“ Радоје Звицер до пред еден месец бил во Доминиканската Република и Панама. Некаде во средината на октомври успеал да стигне до Европа, накратко бил лоциран во Шпанија, а според последните информации од терен, моментално се наоѓа во Турција, каде што е под заштита на тамошниот моќен нарко клан“ – пренесува Информер.

Игор Бечиќ, првиот човек на Комитетот за контрола на безбедносните служби, вели дека Вучиќ влегувајќи во борбата против организираниот криминал си ја загрозил сопствената безбедност.

„Со ова покажа колку Србија му е важна, како и дека не можат со разни закани да го одвратат да се бори за државата. Звицер и Вушовиќ ќе продолжат со обидите да ја загрозат безбедноста на Вучиќ, но претседателот ќе има максимална заштита, колку и да се спротивставил некогаш. Мафијата никогаш нема да биде посилна од државата, колку и да се занесуваат некои луѓе“ – нагласува Бечиќ.

Наводно, двајцата мафијашки босови ги активирале сите свои контакти во турската, украинската и албанската мафија и понудиле дури 20 милиони евра во кеш на оној што ќе го убие Вучиќ.