Првиот човек на српското МВР: Криминална група сака да го убие претседателот Вучиќ

Александар Вулин – министерот за внатрешни работи на Србија изјави дека добил информации од Европол за постоење криминална група чија цел е атентат врз српскиот претседател Александар Вучиќ.

„Откако добивме информација преку Европол, користејќи официјални, официјални облици на комуникација меѓу полицијата, на 14 јануари под ознаката „итно“ од земја членка на Европската унија, Министерството за внатрешни работи на Србија беше официјално известено за постоењето оперативни информации за организиран криминална група што има за цел да го убие српскиот претседател Александар Вучиќ“ рече Вулин.

Тој наведе дека припадници на полицијата и претставници на Европол покренале акција за откривање на идентитетот на сите членови на таа организација и дека дознале дека на чело е црногорскиот државјанин Радоје Звицер – по кого Србија веќе распишала потерница.