Песков: Русија не може целосна да биде изолирана!

„Не е можно целосно да се изолира Русија, додека Западот продолжува да наметнува санкции против Москва“ е ставот на официјален Кремљ.

„Не може да има целосен вакуум или изолација на Русија, тоа е технолошки невозможно во современиот свет. Светот е многу поголем од Европа. Порано или подоцна ќе треба да изградиме дијалог, без разлика дали некои во странство тоа го сакаат или не“ – изјави портпаролот на Кремљ – Дмитриј Песков за руската државна телевизија.

Зборувајќи за можноста рускиот претседател Владимир Путин да се сретне со украинскиот претседател Володимир Зеленски, Песков рече дека тоа би било „хипотетички возможно“, но дека ќе бара писмен документ договорен од двете страни во мировните преговори со Киев.

За да се одржи средбата, Песков рече дека делегациите мора да подготват „конкретен документ“.

„Не збир на идеи, туку конкретен пишан документ“ – додаде тој.