Омикрон стигна во Хрватска

Новиот сој на коронавирусот – Омикрон од денеска и официјално е потврден во Хрватска, и тоа кај две лица кои не престојувале во Јужна Африка. Ова го потврди директорот на Хрватскиот институт за јавно здравје – Крунослав Чапак.

„Кај двајца апциенти е докажано дека се инфицирани со новиот сој Омикрон“ – рече Чапак.

Двајцата хрватски државјани кај кои е потврден вирусот, биле на состаноци на кои имало гости од странство.