Мисајловски: Македонија е заглавена во секој еден сектор

,,Ние сме на една страна на страната на Македонија и сите граѓани, се друго треба да го кажат македонските граѓани на каде ќе се движиме и дали тоа ќе биде Европската унија. И затоа овој блок кој го најавуваме е за сите оние што и мислат добро на Македонинија да се обединиме заедно и да не се понижуваме од вакви политичари како што ги гледаме како Ковачевски, Груби и Пендаровски и тие се оние што велеа дека штетните договори се оние што треба последно нешто да се прифати и потоа се ќе цвета во Република Македонија. Не смее да го заборавиме тоа, бидејќи Македонија е на ова дереџе поради такви политичари” истакна во Дневникот на телевизија Сител потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски.

,,Затоа добро е за секој еден кој сака да ја види Македонија исправено, а не наведната со наведната кичма да ни се приклучи. Сега започнува онаа енергија за предвремени извори каде на терен граѓаните бараат избори, почнуваме огромен процес на формирање на блокот, но и процес на правење на програма која ќе биде најголема програма на идната влада на ВМРО-ДПМНЕ. Ние мора да се спремаме имаме доволно време да ги слушнеме граѓаните и да добиеме од нив порака што им треба и што е најважно за нив. Ние сега ќе правиме и една турнеја низ европски земји каде ќе собереме проекти, но и да ни пренесат знаење, како и со нашите комисии да започнеме да ја правиме програмата” вели тој.

Тој додава дека Македонија е заглавена во секој еден сектор и треба реформи на секое поле.

Според него за брзо ќе има и техничка влада и избори.Тој напомена дека реални се избори оваа есен.