Ковид 19 во Грција – 6.565 позитивни за едно деноноќие, починаа 78 лица

Во соседна Грција според информациите во моментов има околу 54.000 активни случаи на Ковид-19.

Само во последните 24 часа биле регистрирани 6.565 нови случаи на Ковид-19, а починале 78 лица.

Од почетокот на пандемијата, во Грција се потврдени вкупно 908.222 случаи на Ковид-19, а починаа 17.693 лица.