Кличко: Две третини од жителите на Киев се вратија во градот

„Две третини од жителите на Киев, кои го напуштија градот на почетокот од војната со Русија, веќе се вратија дома“.

Ова го соопшти градоначалникот – Виталиј Кличко.

„Луѓе се враќаат секојдневно, и покрај препораките. Но, ние не можеме да забраниме. Можеме само да препорачаме“ – појасни Кличко.

Како што истакна тој, сè уште не вреди луѓето да се враќаат во градот, затоа што јавниот превоз не работи, а на пунктовите има контроли.

Кличко нагласи дека градските власти се потпираат исклучиво на препораките од војската, од каде предупредуваат дека постои закана од ракетни напади на градот.