Кевин Спејси ќе го глуми Фрањо Туѓман?!

Холивудски актер Кевин Спејси допатувал во Загреб во посета на режисерот Јаков Седлар. Хрватските медиуми пишуваат дека режисерот се подготвува да снима филм за првиот хрватски претседател Фрањо Туѓман, а наводно него треба да го глуми токму Спејси.

Се уште не е официјално потврдено дали Седлар и Спејси постигнале договор за снимање на филмот, деталите се уште се чуваат во тајност, а ниту режисерот Седлар не сака да зборува премногу за проектот.

Во Хрватска не е снимен игран филм кој би го прикажал првиот хрватски претседател.