Захарова: Немаме намера да ја нападнеме Украина

„Русија никогаш немала и нема намера да ја нападне Украина. За тој став писмено го известивме Вашингтон“. Ова синоќа го изјави портпаролката на руското Министерство за надворешни работи – Марија Захарова.

Таа нагласи дека писмената реакција на Москва на американскиот одговор на безбедносните гаранции предложени од руската страна претходно, го нагласува тој факт.

„На првата страница од овој текст стои: Украина. И понатаму: Русија никогаш немала и нема намера да иницира агресивни акции против оваа земја“ – рече Захарова.