Државна награда „Мито Хаџивасилев-Јасмин“ годинава за Кежаровски, Филиповски, Марку и Николовски

Томислав Кежаровски, Тошо Филиповски, Аделина Марку и Марјанчо Николовски се годинашните добитници на државната награда „Мито Хаџивасилев-Јасмин“.

Филиповски наградата ја добива за своите дела во македонската рок музика. Новинарот Кежаровски ја добива наградата за остварување во областа на публицистиката, додека пак, Марку и Николовски во областа на новинарството.

Изминатите две години наградата „Јасмин“ не се доделуваше.

Наградите ќе бидат врачени на 21. декември во свечената сала на Собранието.