Вработените во Фондот за здравство утре на протест

Вработените во Фондот за здравство утре во 11 часот ќе излезат на протест поради незадоволството кај работниците за неусогласувањето на платите со растот на минималецот.

Претседателот на УПОЗ, Трпе Деановски во изјава за телевизија Сител рекол дека вработените имаат три барања.

– Имаме 3 барања- усогласување со минималната плата, да се донесе вредносен бод и да се зачуваат тие плати што ги имаат вработените и веднаш да се разреши целиот управен одбор на фондот, да се донесат нови членови кои веднаш ќе заседаваат и ќе донесат одлука со која ќе се заштитат вработените во фондот за здравство, изјавил Деаноски.

Ако протестот не вроди со плод, тогаш ќе се активира и штрајк.