Во изминатото деноноќие произведени 10.408 мегават часови електрична енергија

АД ЕСМ вчера произведе 10.408 мегават часови електрична енергија од кои во термоелектраните се произведени 7.562, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци 2.846 мегават часови.

-Како што информира Владата, во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 мегават часови електрична енергија.