Борисов најави – ГЕРБ нема да ја поддржи владата на Петков

Бојко Борисов – првиот човек на опозициската ГЕРБ, Бојко Борисов рече дека при гласањето за нова влада на Бугарија тие нема да ја поддржат истата. Тој смета дека новата влада ќе биде катастрофа за Бугарија, објаснувајќи дека е зависна и неспособна.

Тој тврди дека на ГЕРБ и е потребна идеологија повеќе од кога било. Во моментов ГЕРБ може да се врати на својата идеологија и на патриотска партија, бидејќи тоа се докажала, рече тој.

Според него, „основата на оваа партија се христијанските вредности и она што го вели Црквата“.

Борисов смета дека тие ги почитувале правата на сите – и на другите етнички групи, и на другите религии, и на неистомислениците и на луѓето со друга сексуална ориентација.