Бајден: Чувствувам дека Русија ќе ја нападне Украина следниве денови

Џо Бајден – претседателот на САД рече дека имаат „причина да веруваат“ дека Русија е „ангажирана во операција под лажно знаме“.

„Секоја индикација што ја имаме е дека тие се подготвени да одат во Украина, да ја нападнат Украина. Моето чувство е дека тоа ќе се случи во следните неколку дена“ – рече Бајден.

Тој додаде дека руските одговори се испратени, но се уште не ги прочитал. Бајден истакна дека државниот секретар Ентони Блинкен денеска ќе оди во ОН со насоки дека постои дипломатски пат.

Бајден рече дека „не планира да му се јави на Путин“.