Американците да ја напуштат Русија поради опасност од напади

Амбасадата на САД во Русија ги предупреди своите државјани на опасност од терористички напади во Москва, Санкт Петербург и долж границата со Украина, јавија американските медиуми.

Дипломатската мисија ги повика Американците во Русија да ја напуштат државата.

„Постои опасност од терористички напади врз трговски центри, железнички и метро станици и други места за собири на многу луѓе во големите урбани центри, вклучувајќи ги Москва и Санкт Петербург, како и во областите на зголемени тензии долж руската граница со Украина“ – предупреди амбасадата.

Тие препорачуваат нивните граѓани да подготват план за евакуација, независно од помошта на американската Влада.