Американските воени средства остануваат на Блискиот Исток додека Израел дебатира за одговор на иранскиот напад

Дополнителните американски воени средства кои беа преместени на Блискиот Исток пред нападот на Иран врз Израел остануваат на место, изјави денеска портпаролот на Пентагон, генерал-мајор Пат Рајдер.

Коментарите на Рајдер доаѓаат додека Израел дебатира за можна одмазда за нападот на Иран.

– Како што изјави (секретарот за одбрана Лојд Остин), и јавно и приватно, не сакаме да видиме ескалација, но очигледно ќе ги преземеме неопходните мерки за да ги заштитиме нашите сили во регионот и како што беше покажано во текот на викендот, ќе преземеме неопходни мерки за одбрана на Израел, рече Рајдер.